Blog

blogPicture

Woning verhuren? Vraag een conformiteitsattest aan!

Als jij binnenkort je woning gaat verhuren, is het belangrijk dat die volledig in orde is en voldoet aan bepaalde wettelijke kwaliteitsnormen. Laat een woningcontroleur van de gemeente of van Wonen-Vlaanderen langskomen voor een conformiteitsonderzoek. Aan de hand van een technisch verslag wordt daarbij gekeken of jouw woning geschikt is voor verhuur en al dan niet een conformiteitsattest krijgt. In sommige gemeentes is zo’n attest verplicht. Maar zelfs al wil je een pand verhuren in een andere gemeente, dan nog kan het interessant zijn …

Lees meer

blogPicture

Enkel vernieuwde EPC’s nog geldig bij verkoop vanaf 2022

Ben jij van plan om binnenkort je woning te verkopen? Let dan goed op, want vanaf 1 januari 2022 is dat enkel mogelijk met een EPC dat is opgemaakt vanaf 1 januari 2019. Als je dus nog over een oude versie van het EPC beschikt, zal je voor de verkoop van je huis of appartement een nieuw moeten laten opmaken

Lees meer

blogPicture

Snel en simpel extra opbergruimte in huis creëren

Met kinderen in huis slingert er altijd wel speelgoed en rommel rond. Als jij toch meer voorstander bent van een netjes opgeruimd huis, is wat extra opbergruimte altijd welkom. Zo heeft alles zijn eigen vaste plek. Met onze tips creëer je extra opbergruimte, benut je alle verloren ruimtes in huis en ruim je gemakkelijker dan ooit op.

Lees meer

blogPicture

Kleur in je huis!

Kleur bepaalt de sfeer in huis. Denk dus goed na over je kleurgebruik tijdens de inrichting van je nieuwe woning, want je wilt dat het totaalplaatje klopt.

Lees meer

blogPicture

De beste tips om je woning snel en eenvoudig op te frissen

We vertellen je hoe je snel, simpel én goedkoop je woning kan opfrissen. Met enkele kleine ingrepen creëer je al een hele nieuwe look in huis.

Lees meer

blogPicture

Tover je woning eenvoudig om in een smarthome

Ben jij verzot op de nieuwste technische snufjes? Dan zijn onderstaande slimme apparatuur een must in jouw nieuwe woning. Met een slimme en eenvoudige upgrade van je woonst heb jij vanop je smartphone controle over je woonst. Comfortabel, veilig en aangenaam wonen gegarandeerd. Klinkt goed, niet?

Lees meer

blogPicture

Efficiënt op huizenjacht

Je hebt plannen om een huis of appartement te kopen. Tijd om aan de huizenjacht te beginnen! Immosites afstruinen, bezichtigingen plannen, een bod doen… Er komt heel wat bij kijken. Wij geven je alvast enkele tips om efficiënt aan te slag te gaan, zowel tijdens de voorbereiding als de bezichtiging.

Lees meer

blogPicture

Verlaging btw afbraak en heropbouw woningen

Vanaf 1 januari 2021 wordt de btw op afbraak en heropbouw van woningen van 21 naar 6 procent verlaagd!

Lees meer

blogPicture

5 redenen waarom je best je woning verkoopt via een vastgoedmakelaar

Je wil je huis of appartement verkopen. Je kan dat zelf doen, want zo spaar je het commissieloon voor een vastgoedmakelaar uit. Toch doe je er goed aan om voor de verkoop van je pand een vastgoedmakelaar onder de arm te nemen. Waarom? Wij geven je 5 belangrijke redenen.

Lees meer

blogPicture

Een huis kopen in enkele dagen tijd

Door attesten en gegevens te digitaliseren en te centraliseren, wil de overheid de verkoop van huizen in de toekomst in enkele dagen tijd afronden.

Lees meer

blogPicture

Waarom is een correcte schatting van je woning zo belangrijk?

Verkoop jij binnenkort je woning? Weet je al hoeveel die waard is? Wij leggen hieronder uit waarom het zo belangrijk is om de juiste prijs van je woning te kennen.

Lees meer

blogPicture

Corona update

Je kan opnieuw een afspraak maken om je favoriet huis of appartement te bezichtigen volgens de wettelijke richtlijnen.

Lees meer

blogPicture

Zo maak je je woning kidsproof

Je huis leuk inrichten en er tegelijk kleine kinderen in laten rondlopen, is vaak geen ideale combinatie. Om ongevallen te voorkomen en je mooiste en duurste spullen voor je kleine, lieve monsters te beschermen, maak je jouw huis best kidsproof te maken. Maar hoe doe je dat, een huis kindvriendelijk maken?

Lees meer

blogPicture

Vastgoed schenken: het nieuwe erven?

Waarom zou je nog langer vele euro’s aan successierechten betalen als het ook anders kan? In plaats van vastgoed via een erfenis na te laten aan je partner, kinderen of kleinkinderen, kan je hen onroerend goed schenken wanneer je nog in de fleur van je leven bent. Hoe dat juist in zijn werk gaat, lees je hieronder.

Lees meer

blogPicture

Waarop moet je zeker letten als je wilt investeren in een opbrengsteigendom?

Vastgoed kopen en vervolgens verhuren kan een zeer interessante investering zijn. Maar waar moet je op letten als je een keuze maakt?

Lees meer

blogPicture

Hoeveel kan je lenen voor je woning?

Banken vragen steeds een eigen inbreng. Hoeveel bedraagt die en zijn er uitzonderingen mogelijk?

Lees meer

blogPicture

Is investeren in vastgoed in corona-tijden een goed idee?

Gaan de vastgoedprijzen dalen door Covid-19 of niet? De kans is klein, als je het ons vraagt.

Lees meer

blogPicture

Geen corona-belastinguitstel meer als je erft of vastgoed koopt

Het uitstel om de erf- en registratiebelasting te betalen, is sinds 1 oktober 2020 verleden tijd.

Lees meer

blogPicture

Levert je schuldsaldoverzekering je nog een belastingvoordeel op?

Dat is mogelijk, maar veel staat of valt met het moment waarop je jouw lening afgesloten hebt. We geven je hier alle details.

Lees meer

blogPicture

Hoe word je als verhuurder belast?

Hoe je als verhuurder van vastgoed belast wordt, hangt af van de vraag of je verhuurt voor privégebruik of voor beroepsdoeleinden. Je leest er hier alles over.

Lees meer

blogPicture

De ultieme verhuis-checklist

Waaraan moet je allemaal denken als je gaat verhuizen? Krijg je kopzorgen? Niet nodig! Raadpleeg onze verhuis-checklist!

Lees meer

blogPicture

Huurkoop: wat zijn de pro’s en contra’s?

Een huis of appartement kopen vergt soms een stevige investering. Voor jonge gezinnen is het niet altijd mogelijk om dit bedrag neer te tellen. Een huurkoopconstructie kan soms een oplossing bieden.

Lees meer

blogPicture

Wat is een gesplitste aankoop?

Een gesplitste aankoop van vastgoed kan erg interessant zijn voor zelfstandigen met een vennootschap, maar ook voor ouders en kinderen met het oog op een fiscaalvriendelijke overdracht van het vermogen. Een woordje uitleg …

Lees meer

blogPicture

Wat is de Mobiscore?

Wat houdt de Mobiscore van je woning in en waar kan je deze berekenen?

Lees meer

blogPicture

Nieuwe regels voor rookmelders sinds 1 januari 2020

Sinds 1 januari 2020 dienen alle woningen in Vlaanderen te beschikken over rookmelders of een branddetectiesysteem. Dit geldt niet alleen voor huurwoningen, maar ook als de eigenaar zelf het pand bewoont.

Lees meer

blogPicture

Levert een tweede verblijf je nog een belastingvoordeel op?

Ja, dat is mogelijk. Na de afschaffing van de Vlaamse woonbonus voor de enige en eigen woning kan je nog steeds fiscaal voordeel genieten voor de aankoop van een tweede woning.

Lees meer

blogPicture

EPC-attest voor niet-residentiële panden en gemeenschappelijke delen van appartementsgebouwen

Sinds 1 januari 2020 is een EnergiePrestatieCertificaat (EPC) verplicht bij de verkoop of verhuur van kleine, niet-residentiële gebouwen. Vanaf 2022 is een EPC ook nodig voor de gemeenschappelijke delen van appartementsgebouwen.

Lees meer

blogPicture

Hoeveel bedragen de registratierechten bij de aankoop van een woning?

Hoeveel registratierechten moet je betalen als je een huis koopt? Bestaat het groot en klein beschrijf nog?

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.