Blog

blogPicture

Nieuwe regels voor rookmelders sinds 1 januari 2020

Sinds 1 januari 2020 dienen alle woningen in Vlaanderen te beschikken over rookmelders of een branddetectiesysteem. Dit geldt niet alleen voor huurwoningen, maar ook als de eigenaar zelf het pand bewoont.

Lees meer

blogPicture

Levert een tweede verblijf je nog een belastingvoordeel op?

Ja, dat is mogelijk. Na de afschaffing van de Vlaamse woonbonus voor de enige en eigen woning kan je nog steeds fiscaal voordeel genieten voor de aankoop van een tweede woning.

Lees meer

blogPicture

EPC-attest voor niet-residentiële panden en gemeenschappelijke delen van appartementsgebouwen

Sinds 1 januari 2020 is een EnergiePrestatieCertificaat (EPC) verplicht bij de verkoop of verhuur van kleine, niet-residentiële gebouwen. Vanaf 2022 is een EPC ook nodig voor de gemeenschappelijke delen van appartementsgebouwen.

Lees meer

blogPicture

5 redenen waarom je best je woning verkoopt via een vastgoedmakelaar

Je wil je huis of appartement verkopen. Je kan dat zelf doen, want zo spaar je het commissieloon voor een vastgoedmakelaar uit. Toch doe je er goed aan om voor de verkoop van je pand een vastgoedmakelaar onder de arm te nemen. Waarom? Wij geven je 5 belangrijke redenen.

Lees meer

blogPicture

Hoeveel bedragen de registratierechten bij de aankoop van een woning?

Hoeveel registratierechten moet je betalen als je een huis koopt? Bestaat het groot en klein beschrijf nog?

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.