Blog

Terug naar blog
blogPicture Levert een tweede verblijf je nog een belastingvoordeel op?

Levert een tweede verblijf je nog een belastingvoordeel op?

Ja, dat is mogelijk. Na de afschaffing van de Vlaamse woonbonus voor de enige en eigen woning kan je nog steeds fiscaal voordeel genieten voor de aankoop van een tweede woning.

Sinds begin 2020 is de Vlaamse woonbonus afgeschaft. De Waalse en Brusselse waren eerder al verdwenen. Dit brengt mee dat je voor de aankoop van je enige eigen woning geen fiscaal voordeel meer kunt genieten, tenzij je de woning al aankocht vóór 2020 of het gaat om een herfinanciering van een vroegere lening.

Het kan raar overkomen, maar de aankoop van een tweede woning kan je wel nog een belastingvoordeel opleveren. Daarvoor is immers de federale regering bevoegd.

Concreet kan je de kapitaalsaflossingen van je lening voor een tweede verblijf fiscaal inbrengen tot een maximum van € 2.390 euro (voor het inkomstenjaar 2020) in het stelsel van het federale langetermijnsparen. Dit bezorgt je een maximaal fiscaal voordeel van 30%, wat omgerekend neerkomt op 717 euro. Daarnaast mag je de intresten aftrekken van je onroerend of kadastraal inkomen.

Voor meer informatie kan je steeds bij ons terecht.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.