Blog

Terug naar blog
blogPicture 7 tips om je woning zelf te verkopen

7 tips om je woning zelf te verkopen

Ben je van plan om je woning te verkopen? Een goede voorbereiding is het halve werk. In dit artikel geven we je 7 tips die je helpen om je woning zelf aan de man te brengen.

Tip 1: Ken de waarde van je huis

Voordat je begint met de verkoop, is het essentieel om de waarde van je huis te kennen. Overweeg een professionele schatting om een realistische en objectieve vraagprijs vast te stellen.

Tip 2: Stel de juiste vraagprijs vast

Eens je weet hoeveel jouw woning waard is, kan je potentiële kopers aantrekken door een richtprijs vast te stellen. Deze richtprijs is niet noodzakelijk je effectieve verkoopprijs, maar het geeft potentiële kopers een idee over de waarde van je woning.

Tip 3: Verzamel alle verplichte documenten

Bij de verkoop van een woning komt heel wat papierwerk kijken. Zo zijn er tal van documenten die je verplicht moet kunnen voorleggen aan potentiële kopers. Denk bijvoorbeeld aan de keuring van de elektrische installatie, een bodemattest, asbestattest, EPC, watertoets…

Meer weten over de verplichte documenten? Neem dan zeker contact met ons op.

Tip 4: Zet je huis in de spotlight

Een eerste indruk is super belangrijk. Neem de tijd om kleine reparaties uit te voeren, het interieur op te frissen en ervoor te zorgen dat je woning er op zijn best uitziet. Eens je dit gedaan hebt, zorgen goede foto’s en een aantrekkelijke beschrijving ervoor dat jouw huis zich onderscheidt van de concurrentie.

Tip 5: Bereik je potentiële kopers

Gebruik verschillende kanalen om je woning te promoten, waaronder online advertenties op immosites, sociale media en lokale publiciteitsbladen. Vergroot je bereik door je woning op meerdere platformen tegelijk te adverteren.

Tip 6: Organiseer een kijkdag

Bespaar jezelf een hele hoop moeite en organiseer een kijkdag om geïnteresseerde kopers de kans te geven je woning te bezichtigen. Zorg voor een gastvrije sfeer en wees beschikbaar om vragen te beantwoorden en rondleidingen te geven.

Tip 7: Compromis en akte

Heb je een bod aanvaard? Dan is het nu zaak om een compromis op te stellen. Om ervoor te zorgen dat alle wettelijke verplichtingen gerespecteerd worden, klop je hiervoor best aan bij een notaris.

Heb je na deze tips nog vragen? Stel ze gerust aan ons!

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.