Blog

Terug naar blog
blogPicture Levert je schuldsaldoverzekering je nog een belastingvoordeel op?

Levert je schuldsaldoverzekering je nog een belastingvoordeel op?

Dat is mogelijk, maar veel staat of valt met het moment waarop je jouw lening afgesloten hebt. We geven je hier alle details.

Lening afgesloten vanaf 2016 , maar vóór 2020

Als je een hypothecair krediet afgesloten hebt tussen 1 januari 2016 en 31 december 2019 en je hierbij ook schuldsaldoverzekering nam, dan kan die jou een belastingvoordeel opleveren in het kader van de geïntegreerde woonbonus. Althans wanneer de volgende voorwaarden vervuld zijn:

 

  • Je moet de polis afsluiten bij een instelling in de Europese Economische Ruimte (EER).
  • Je onderschrijft de verzekering vóór je 65ste.
  • Jijzelf bent de verzekerde.
  • De begunstigde is (zijn) diegene(n) zijn die de volle eigendom of het vruchtgebruik van de woning verwerft (verwerven).

 

Zijn deze voorwaarden voor jou ok, dan ben je er nog niet. Bovendien moet je immers nog over voldoende ruimte beschikken in je fiscale korf. Als jouw fiscaal voordeel al volledig benut wordt door de kapitaals- en intrestaflossingen, dan zal je geen belastingvoordeel meer krijgen via je schuldsaldoverzekering. Is er wel nog ruimte, dan kan die fiscale bonus wel nog. Concreet kunnen de premies voor jouw schuldsaldoverzekering je een fiscaal voordeel opleveren van 40% (+ gemeentebelastingen), binnen de marges van je fiscale korf.

 

Lening afgesloten vanaf 2020

In dat geval is een belastingvoordeel via je schuldsaldoverzekering niet meer mogelijk.

 

Heb je vragen over de aankoop van een woning? Maak dan meteen een afspraak in één van onze kantoren.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.