Blog

Terug naar blog
blogPicture De voordelen van nieuwbouw

De voordelen van nieuwbouw

Als je op zoek gaat naar een nieuwe woning, is het belangrijk om alle opties open te houden. Je kan een bestaande, te renoveren woning kopen. Maar ook nieuwbouw is een mogelijkheid, want een nieuwbouwwoning of -appartement biedt je als koper tal van interessante voordelen. Je ontdekt ze hieronder.

Jij kiest de inrichting

Een van de grootste voordelen van een nieuwbouwwoning is dat je de inrichting helemaal zelf bepaalt. Je hebt de vrijheid om de keuken, badkamer, vloeren en andere belangrijke elementen van je woning in te richten zoals jij dat wilt. Als je vroeg in het nieuwbouwproject stapt, heb je vaak zelfs nog de mogelijkheid om structurele en praktische zaken aan te passen. Wil je die ene slaapkamer toch wat groter? Of hoef je geen bad in de badkamer? Het is allemaal mogelijk! Zo creëer je de inrichting van je dromen. Wanneer je dan in je nieuwe huis of appartement trekt, heb je meteen het gevoel dat het echt van jou is.

Optimaal wooncomfort

Het wooncomfort van een nieuwbouwwoning is nauwelijks te evenaren. Alle voorzieningen en apparaten in je woning zijn gloednieuw. Voor de verwarming, ventilatie en isolatie zijn de nieuwste technieken gebruikt, zodat je de eerste tien à vijftien jaar weinig tot geen onderhoud hebt. Zo profiteer je echt van het ultieme wooncomfort en ben je zeker dat alles in orde is. Ontdek je toch nog een fout? Dan kan je tot tien jaar na de oplevering beroep doen op de tienjarige aansprakelijkheid van de aannemer, architect en bouwheer. Zij zijn verplicht om het probleem aan te pakken en een oplossing te zoeken.

Energiezuinig wonen

Nieuwbouwwoningen worden gebouwd volgens de nieuwste technieken en voldoen daarmee automatisch aan de strengste energienormen. In de meeste gevallen worden er ook zonnepanelen en een warmtepomp geïnstalleerd, zodat je onafhankelijk bent van de fluctuerende prijzen van fossiele brandstoffen. Je energiefactuur blijft laag en je draagt je steentje bij aan het milieu. Met een nieuwbouwwoning ben je dus helemaal klaar voor de toekomst!

Een slimme investering

De aankoop van een nieuwbouwwoning is altijd een slimme investering. Als verhuurder zit je heel wat jaren goed, want je hebt erg lage onderhoudskosten door de nieuwe installaties. Je huurder geniet langs de andere kant van een hoge comfortgraad en een lage energiefactuur. Daardoor kan je de huurprijs hoger leggen. Als je later je nieuwbouwwoning of -appartement opnieuw verkoopt, kan je rekenen op een vlottere verkoop en hoger rendement.

Ben jij op zoek naar een nieuwbouwwoning? Of heb je vragen over onze huidige nieuwbouwprojecten? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.