Blog

Terug naar blog
blogPicture Huurkoop: wat zijn de pro’s en contra’s?

Huurkoop: wat zijn de pro’s en contra’s?

Een huis of appartement kopen vergt soms een stevige investering. Voor jonge gezinnen is het niet altijd mogelijk om dit bedrag neer te tellen. Een huurkoopconstructie kan soms een oplossing bieden.

Wat is huurkoop precies?

Je huurt een woning, maar een deel van de huursom wordt gebruikt om de woning aan te kopen (via maandelijkse aflossingen). Zodra je de laatste maandlast betaald hebt, is de woning volledig van jou. Je spreekt vooraf met de verhuurder/eigenaar een termijn af waarbinnen je het volledige aankoopbedrag moet betaald hebben. Ook bepaal je samen het volledige verkoopbedrag, de aflossingstabel en de rente.

 

Wat zijn de voordelen van huurkoop?

  • Je kan nu al een eigendom kopen, ook al heb je nog niet het volledige budget dat nodig is.
  • Je investeert in een pand dat later jouw eigendom wordt.
  • De eigenaar beschikt over een zekere garantie dat je de afbetalingen correct zult naleven. Want als je op een bepaald moment stopt met aflossen, ben je je eerdere betalingen gewoon kwijt.

 

Wat zijn de nadelen van huurkoop?

  • Verborgen gebreken in de woning kunnen tot de nodige discussies leiden.

 

Wil je graag weten welke panden Immoselekt aanbiedt die in aanmerking komen voor huurkoop? Neem dan meteen contact op met ons.

 

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.