Blog

Terug naar blog
blogPicture Je woning verkopen in de winter? Ontdek onze 6 tips!

Je woning verkopen in de winter? Ontdek onze 6 tips!

De winter lijkt misschien niet de meest ideale periode om je woning te verkopen. Toch zijn de wintermaanden perfect om de charmes van je huis extra in de verf te zetten. Wacht dus zeker niet op de lente om je huis op de markt te zetten. Deze zes tips helpen je alvast om potentiële kopers te betoveren.

Tip 1: gebruik sfeervolle winterfoto’s in je zoekertje

Goede foto’s zorgen ervoor dat mensen sneller een afspraak maken om je huis eens van dichtbij te bekijken. Het is heel belangrijk dat de foto’s een goed beeld geven van hoe je huis eruit ziet en in welke staat het verkeert. In de winter ziet je huis er vaak helemaal anders uit dan in de zomer. Gebruik dus zeker niet enkel zomerfoto’s in je advertentie. Maak winterkiekjes die de gezelligheid van je woning extra in de verf zetten.

 

Tip 2: voer de nodige kleine klusjes uit

Een lekkende dakgoot, een raam dat knelt, een volledig besneeuwde stoep en oprit … Dat alles oogt niet goed als je potentiële kopers over de vloer krijgt. Natuurlijk geldt dit ook omgekeerd: als al deze onvolkomenheden wel in orde zijn, maakt het de mensen die je woning komen bekijken des te enthousiaster.

 

Tip 3: zorg voor gezelligheid

Potentiële kopers die bij jou op bezoek komen, zijn op zoek naar een gezellige plek waar ze zich thuis voelen. De eerste indruk die ze van je huis hebben is super belangrijk. Zorg er daarom voor dat je woning voldoende verlicht is en dat de verwarming op een aangename temperatuur staat. Verdrijf dat kille gevoel uit je huiskamer. Zorg voor subtiele verlichting die je huis mooi tot zijn recht laat komen. Gezelligheid doet verkopen.

 

Hoe je je woning efficiënt verwarmt, ontdek je hier.

 

Tip 4: zet de ecologische troeven van je woning in de verf

In de winter zijn mensen meer gefocust op de ecologische aspecten van een woningoals de isolatie, verwarming en energie-efficiëntie. Scoort je woning goed op deze vlakken? Vergeet dit dan zeker niet te benadrukken. Een goede energiescore is een erg belangrijke meerwaarde.

 

Tip 5: maak je tuin winterklaar

Bescherm je planten tegen nachtvorst, maai je gras en verwijder de bladeren: kortom, zorg ervoor dat je tuin er proper en verzorgd bij ligt.

 

Tip 6: vermijd rommel, ook in de winter

Maak dat je woning volledig opgeruimd is vooraleer je potentiële kopers ontvangt. Zo laat je meteen een goede indruk na. Zorg er ook voor dat je woning niet vol staat met allerlei winterdecoratie, want ook dit geeft geen goed beeld van hoe je woning er echt uitziet.

 

Wist je dat je jouw woning gratis kunt laten schatten door Immo Selekt? Maak een afspraak en kom te weten hoeveel jouw woning waard is.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.