Blog

Terug naar blog
blogPicture De beste tips om je woning snel en eenvoudig op te frissen

De beste tips om je woning snel en eenvoudig op te frissen

We vertellen je hoe je snel, simpel én goedkoop je woning kan opfrissen. Met enkele kleine ingrepen creëer je al een hele nieuwe look in huis.

Na een aantal jaar ben je misschien wel uitgekeken op je interieur. In tegenstelling tot wat velen denken, heb je geen duizenden euro’s nodig om je interieur te pimpen. Met enkele minimale inspanningen creëer je al een hele nieuwe look. Wil je weten hoe je snel, simpel én goedkoop je woning opfrist? Lees dan zeker verder.

Haal de verfborstels boven

Een likje verf doet wonderen voor je interieur. Denk daarbij niet alleen aan de muren, maar ook aan ramen en deuren. Je woning krijgt meteen een frisse en verzorgde uitstraling. Een tip: ga in kleine kamers zeker voor lichte kleuren. Die maken de ruimte optisch groter. Ben of ken je iemand die creatief aan de slag kan met een verfborstel? Dan is een originele muurschildering misschien wel dé manier om een leuk accent aan je woon- of slaapkamer toe te voegen.

Schone tegels

Ook de tegels in de badkamer of de keuken kunnen na enkele jaren wel eens een grondige opknapbeurt gebruiken. Begin met ze te reinigen en desinfecteren, zodat ze hun glans terugkrijgen. Nadien steek je ze met tegelverf in een fris nieuw kleurtje om een compleet nieuwe look te krijgen. En geen zorgen, tegelverf is volledig water- en warmtebestendig, badkamerproof dus.

Textiel for the win

Om in 1, 2, 3 een nieuwe look in je eetkamer te creëren, switch je simpelweg van tafellaken en onderleggers. Kan ook je woonkamer wel een upgrade gebruiken? Ga dan voor kussens en plaids in een ander kleurenpalet. Je hoeft zelfs geen nieuwe kussens te kopen, een kussensloop met een toffe print volstaat al. Ook een tapijt kan een extra touch aan je living toevoegen.

Accessoires shoppen

Wil je echt all the way gaan? Ga dan eens shoppen voor wat nieuwe accessoires. Denk bijvoorbeeld aan lampen, vazen, kaarsen en kandelaars. Een bezoekje aan de kringloopwinkel loont vast en zeker de moeite. Je kan er heel wat interieurspullen voor enkele euro’s op de kop tikken. Heb je veel kaders in huis hangen? Ga online op zoek naar een nieuwe print of foto die je erin kan steken.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Spiegels zijn altijd een goed idee. Door ze op strategische plaatsen te zetten, zoals recht tegenover een raam, vangen ze het licht op en verspreiden ze dat doorheen heel de ruimte. Dat maakt de kamer niet alleen een pak lichter, maar ook optisch ruimer.

Laat je kamer floreren

Bloemen en planten brengen leven in huis. Ze hebben bovendien een positief effect op je gezondheid. Ze nemen namelijk verontreinigende stoffen en schadelijke gassen uit de lucht, zodat jij zuiverdere lucht inademt. Heb je absoluut geen groene vingers? Dan zijn cactussen en vetplanten je beste vriend. Ook aan droogbloemen heb je niet veel werk, die blijven maandenlang goed zonder dat je er iets aan hoeft te doen. Met bloemen uit de tuin of het park maak je gemakkelijk zelf een boeketje.

 

Wil je je woning voor de verkoop graag een upgrade geven? Neem dan snel contact met ons op en we vertellen je welke kosten een positieve invloed zullen hebben op de verkoopprijs. 

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.