Blog

Terug naar blog
blogPicture Maak je woning klaar voor een bezichtiging

Maak je woning klaar voor een bezichtiging

Staat je woning te koop? Dan rest je enkel nog een geschikte koper vinden. Om ervoor te zorgen dat de eerste indruk van potentiële kopers tijdens de bezichtiging meteen goed zit, zijn er enkele aandachtspunten. Waar je juist op moet letten, lees je in dit artikel. Zo loopt de bezichtiging van je woning gegarandeerd van een leien dakje.

Voer kleine onderhoudswerken uit

Het is aan te raden om kleine onderhoudswerken nog uit te voeren vóór de bezichtigingen. Je wil natuurlijk niet dat de geïnteresseerden alleen de minpuntjes van je woning zien en meteen denken aan al het werk dat ze nog voor de boeg hebben. Geef daarom je gevel of binnenmuren indien nodig een nieuw likje verf, maak je dakgoten schoon, repareer die ene lekkende kraan en herstel kapotte schakelaars.

Maak je woning spic en span

Je wil natuurlijk dat bezoekers op slag verliefd worden op je woning. Maar dat gebeurt niet als je huis rommelig en vuil is. Zorg er dus voor dat alle kamers netjes opgeruimd en proper gepoetst zijn. Haal alle rommel, overbodige elementen en persoonlijke touches weg. In een neutrale omgeving kunnen de bezoekers zichzelf beter inbeelden. Wat het altijd goed doet, is een boeket bloemen en enkele planten. Die vrolijken je woning helemaal op. Vergeet trouwens ook je (voor)tuin en terras niet! Rij het gras af, haal het onkruid weg en schuur je terras proper. Afvalcontainers zet je beter even uit het zicht.

Kan je wel wat hulp gebruiken om je woning aantrekkelijk in te richten voor de bezichtigingen? Doe dan een beroep op onze homestyling. Onze experten maken je huis of appartement in 1, 2, 3 verkoopklaar.

Natuurlijk licht en een lekkere geur

Je ultieme doel? Een warm en gezellig gevoel in huis creëren. Ga daarom voor neutrale kleuren en veel daglicht. Open dus de gordijnen, zodat het zonlicht binnenstroomt. Een tip: plan je bezichtiging in de middag, wanneer de zon het hoogst staat en er het meeste licht is. Als de weersomstandigheden het toelaten, is het ook altijd een goed idee om de ramen open te zetten. Zo waait er een lekker windje en krijgt je woning een frisse geur.

Misschien is het een cliché, maar de geur in huis doet veel. Laat een geurkaars branden en zet hier en daar wat geurstokjes. Wil je echt alles uit de kast halen? Bak dan een lekkere taart of koekjes. Niets beter dan de geur van versgebakken zoetigheid.

Is je woning tiptop in orde? Dan ben je helemaal klaar om de eerste potentiële kopers te verwelkomen. Laat je dit liever over aan een ervaren expert? Neem dan contact op met een vastgoedmakelaar van Immo Selekt.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.