Blog

Terug naar blog
blogPicture Is investeren in vastgoed in corona-tijden een goed idee?

Is investeren in vastgoed in corona-tijden een goed idee?

Gaan de vastgoedprijzen dalen door Covid-19 of niet? De kans is klein, als je het ons vraagt.

Met de afschaffing van de woonbonus op 1 januari 2020 won de mening veld dat de vastgoedprijzen na verloop van tijd zouden dalen. Intussen heeft Covid-19 de wereld overspoeld en is er van een daling geen sprake. Meer zelfs, de kans is reëel dat vastgoed met specifieke kenmerken aan waarde zal winnen.

 

Woningen met een tuin

We hebben met zijn allen een tijd in ons kot verbleven. Verplicht, we konden niet anders. Voor sommigen was dit een welgekomen rustpauze, voor anderen een periode van stierlijk vervelen. Hoe dan ook hebben veel landgenoten op dat moment hun tuin opnieuw ontdekt. Dit maakt dat kopers van vastgoed vandaag meer belang hechten aan een tuin dan vroeger. En meer vraag betekent natuurlijk ook hogere prijzen en waarderingen …

 

Groen in de buurt

We zijn met zijn allen meer gaan wandelen. Ook dit heeft een impact op de vastgoedmarkt. Zo besteden mensen in hun zoektocht naar een woning meer aandacht aan eventuele bossen of parken in de buurt, waar ze tot rust kunnen komen, alleen of met hun gezin. Je weet immers nooit of er in de toekomst nog nieuwe lockdowns zullen volgen. En dan is zo’n groene oase in je regio best leuk.

 

Thuiswerkmogelijkheden

Corona heeft ook een belangrijke impact gehad op de economie en het bedrijfsleven. Onze manier van werken is grondig veranderd. Thuiswerken is meer dan ooit een essentieel onderdeel geworden van veel arbeidscontracten. In dat kader zijn woningen die voldoende ruimte en mogelijkheden bieden voor thuiswerk natuurlijk extra interessant. Voor dergelijke panden zal een prijsdaling dus zeker niet aan de orde zijn.

 

Geen prijsdaling verwacht

Ook al hebben we geen glazen bol, we verwachten geen daling van de vastgoedprijzen. Wil je investeren in vastgoed, dan lijkt dit nog steeds een goede belegging.

 

Op zoek naar een opbrengsteigendom? Bekijk ons aanbod of contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.