Blog

Terug naar blog
blogPicture Waarom is een correcte schatting van je woning zo belangrijk?

Waarom is een correcte schatting van je woning zo belangrijk?

Verkoop jij binnenkort je woning? Weet je al hoeveel die waard is? Wij leggen hieronder uit waarom het zo belangrijk is om de juiste prijs van je woning te kennen.

Why o why?
Wanneer je van plan bent om je woning te verkopen, is het handig om te weten hoeveel die waard is vooraleer je ze effectief te koop zet. Daar zijn in eerste instantie twee simpele redenen voor. Ten eerste zal je niet veel te veel vragen, waardoor je huis voor de komende vijf jaar niet verkocht geraakt. En ten tweede zal je niet veel te weinig vragen, waardoor je huis na één dag verkocht is, maar je er eigenlijk duizenden euro’s méér voor had kunnen krijgen.

Daarnaast is het ook van belang om de correcte prijs van een woning te kennen
- als je een lening bij de bank wilt aangaan. Vooraleer de lening goedgekeurd wordt, zal die immers een waardebepaling aanvragen.
- als je gaat scheiden en één van jullie de andere partner wil uitkopen.
- als je een woning erft (je moet de waarde van de woning kennen voor de aangifte van nalatenschap).
- als je onroerend goed in een vennootschap wilt inbrengen.

Schatten maar
Op basis van objectieve criteria (oppervlakte, aantal kamers, afwerking), referentiepanden en kennis van de lokale markt bepalen we kosteloos een correcte vraagprijs voor jouw woning. We vertellen je ook hoe je jouw huis nog beter verkoopbaar kunt maken en indien gewenst, kan je een homestyling vragen.

Heb je plannen om je woning te verkopen? Vraag hier je gratis schatting aan!

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.