Blog

Terug naar blog
blogPicture 5 voordelen van je woning verkopen met een makelaar

5 voordelen van je woning verkopen met een makelaar

Ben je van plan om je woning te verkopen? Dan doe je er goed aan om met een vastgoedmakelaar te werken. Woningen verkopen is voor hen immers dagelijkse kost. In dit artikel vind je vijf voordelen van je woning verkopen met een makelaar aan je zij.

1.      Juiste, professionele schatting

Hoe snel een huis of appartement verkocht raakt, hangt sterk af van een juiste prijszetting. Vaak schat je de waarde van je eigen woning hoger in dan ze werkelijk is. Daarom komt een makelaar goed van pas. Hij kijkt objectief naar de troeven en de minpunten van je woning en kent de gangbare prijzen van de lokale vastgoedmarkt. Zo kan hij meteen de juiste verkoopprijs op je woning plakken.

Wil je graag een gratis schatting van je woning? Neem dan zeker contact met ons op.

2.      Sterke publiciteit

Een makelaar stuurt iemand naar jou thuis om professionele foto’s te nemen. Die persoon weet precies waar hij op moet letten, opdat je woning er op z’n best uitziet op de beelden. Nadien plaatst het immokantoor je pand met een relevante en to the point beschrijving op zijn website en socialemediakanalen, hangt affiches op in de etalage en adverteert in regionale media. Zo bereikt je woning al snel een groot publiek, waardoor de kans op een snelle verkoop stijgt.

3.      Je bespaart tijd en energie

Telefoontjes van potentiële kopers, bezoeken inplannen, bezichtigingen doen en alle verdere communicatie met potentiële kopers, dit alles neemt een makelaar van je over. Jij bespaart dus heel wat tijd en energie en kan je focussen op andere zaken. Komen er biedingen binnen? Dan adviseert hij je eerlijk, zodat je een weloverwogen beslissing kan nemen.

4.      Volledig administratieve ontzorging

Bij de verkoop van een woning komt heel wat administratie kijken. Een makelaar neemt naast de communicatie met potentiële kopers, ook de volledige administratieve afhandeling van je dossier op zich. En dat is wel wat, want je moet veel verplichte attesten en certificaten verzamelen. Een makelaar weet exact wat je nodig hebt, waar je wat moet aanvragen en brengt je in contact met ervaren en betrouwbare vakmensen voor bijvoorbeeld het verplichte asbestattest of energieprestatiecertificaat (EPC). Eens je een bod aanvaard hebt, stelt hij ook de compromis op.

5.      Expertise en netwerk

Vastgoedmakelaars kennen de kneepjes van het vak. Ze volgen jaarlijkse opleidingen en zijn verbonden aan de deontologische regels van het vastgoedberoep. Je kan er dus op rekenen dat alles correct verloopt. Een makelaar helpt je bij prijsonderhandelingen en ziet erop toe dat een bod steeds aan alle juridische voorwaarden voldoet om geldig te zijn. Bovendien heeft een ervaren vastgoedkantoor een breed netwerk aan potentiële kopers die ze proactief contacteren met nieuwigheden in hun aanbod.

Immo Selekt is een vaste vastgoedwaarde in het Waasland en daarom een uitgelezen partner om je woning te verkopen. Meer weten? Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.