Blog

Terug naar blog
blogPicture Kleur in je huis!

Kleur in je huis!

Kleur bepaalt de sfeer in huis. Denk dus goed na over je kleurgebruik tijdens de inrichting van je nieuwe woning, want je wilt dat het totaalplaatje klopt.

Kleur in huis

Ben je bezig met de inrichting van je nieuwe woning? Dan wil je natuurlijk dat alles mooi bij elkaar past, zodat het totale plaatje perfect klopt. Kleur speelt daarbij een erg belangrijke rol. Het bepaalt welke sfeer je interieur en daarmee je hele huis uitstraalt. In dit blogartikel vertellen we je hoe je kleuren in huis haalt en hoe je ze combineert.

De juiste balans vinden

Bij kleurgebruik is het belangrijk om op zoek te gaan naar een goede balans. Je wilt niet dat het te druk wordt, maar ook niet dat het saai oogt. Je wisselt daarom best felgekleurde muren af met neutrale tinten zoals zwart, grijs, beige of wit. Als je de beperkte ruimte in kleine kamers groter wil laten lijken, schilder je de wanden en het plafond in lichte kleuren. Om nog een stapje verder te gaan, kies je ook meubels in dezelfde tinten. Zo creëer je een extra ruim effect.

De kleurencirkel voor de perfecte combo

Elke kleur van de kleurencirkel straalt een bepaalde sfeer uit. Zo staat rood voor kracht, passie en motivatie. Groen voor ontspanning, vertrouwen en balans, blauw voor rust en inspiratie en roze voor kalmte, zorgzaamheid en romantiek. Wit is dan weer kalm, koel en tijdloos en zwart strak, somber en mysterieus.

Weet je niet goed welke kleuren bij elkaar passen en welke kleurencombinaties je beter vermijdt? De kleurencirkel helpt je de juiste keuze te maken. Ga voor contrasterende, ton-sur-ton of harmonieuze kleurencombinaties. Zo zit je altijd goed en voorkom je een grote kleurenkakofonie in huis.

  • Contrasterende kleuren

Paars en oranje, roze en groen, zwart en wit. Deze contrasterende kleuren liggen tegenover elkaar op de kleurencirkel. Ze versterken elkaar en creëren een levendige en krachtige sfeer in huis.

  • Harmonieuze kleuren

Rood en oranje en blauw en turquoise zijn dan weer harmonieuze kleuren. Ze liggen naast elkaar in de kleurencirkel en vullen elkaar goed aan. Ze gaan perfect in combinatie met neutrale tinten zoals zwart, grijs of wit.

  • Ton-sur-ton kleuren

Als je voor verschillende ton-sur-ton kleuren gaat, ben je 100% zeker dat ze mooi bij elkaar passen. De kleuren hebben namelijk dezelfde basiskleur, maar andere gradaties wit.

Geen verf nodig

Als je liever niet meteen de verfborstel boven haalt, kan je ook op andere manieren kleur in huis halen. Ga voor neutrale tinten op de muren en voeg gekleurde accessoires toe aan je interieur. Denk bijvoorbeeld aan roze kussens op je fluweelblauwe zetel, een tapijt met leuke print, oranje vazen, kandelaars met pastelpaarse kaarsen, een felgekleurd boeketje bloemen op tafel of allerlei groene planten.

 

Ben je nog op zoek naar een nieuwe thuis? Check dan zeker onze panden. Misschien steek jij een daarvan binnenkort wel in een leuk kleurtje!

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.