Blog

Terug naar blog
blogPicture Wat is de Mobiscore?

Wat is de Mobiscore?

Wat houdt de Mobiscore van je woning in en waar kan je deze berekenen?

Elke woning krijgt tegenwoordig een zgn. Mobiscore. Die geeft aan hoe goed voorzieningen (zoals winkels, scholen, zorginstellingen, stations, bus- en tramhaltes) vanuit de woning bereikbaar zijn te voet of met de fiets. 

 

De Mobiscore geeft op die manier een idee over de milieu-impact van de keuze om op die plaats te gaan wonen. Ga je dichter bij voorzieningen wonen, en volgen andere mensen je voorbeeld, dan verdichten we de woonkernen: dit zorgt voor minder versnipperde bewoning, minder vervuiling, een hogere biodiversiteit en lagere kosten voor nutsvoorzieningen.

 

Waarom werd de Mobiscore ingevoerd?

We kunnen er niet omheen: de ecologische voetafdruk van de Vlaming is hoger dan die van inwoners van onze buurlanden. De belangrijkste reden daarvoor is dat Vlamingen meer kilometers afleggen vanuit hun woning om te gaan werken, winkelen … Met de Mobiscore krijg je meer inzicht in de bereikbaarheid van je woning.

 

Bereken je Mobiscore

Je kan hier zelf de Mobiscore van je woning berekenen. Elke woning in Vlaanderen krijgt een Mobiscore van 0 tot 10. Hoe hoger de score, des te beter.

 

Vragen over de Mobiscore?

Heb je vragen over de mobiscore van je eigen woning of van huizen in een bepaalde buurt? Bel of mail ons dan zeker. We helpen je graag verder. Klik hier.

 

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.