Blog

Terug naar blog
blogPicture Tover je woning eenvoudig om in een smarthome

Tover je woning eenvoudig om in een smarthome

Ben jij verzot op de nieuwste technische snufjes? Dan zijn onderstaande slimme apparatuur een must in jouw nieuwe woning. Met een slimme en eenvoudige upgrade van je woonst heb jij vanop je smartphone controle over je woonst. Comfortabel, veilig en aangenaam wonen gegarandeerd. Klinkt goed, niet?

Wat is een smarthome?

Een smarthome is het nieuwste van het nieuwste qua technologie. Vanaf een app op je smartphone kan je zo lampen, elektronische apparaten en meer bedienen. Met al deze hippe technische snufjes maak je vast en zeker indruk op je bezoek. Huisautomatisering maakt je leven gemakkelijker en in tegenstelling tot wat je zou denken kan je al voor enkele honderden euro’s heel wat slimme tools in je woning integreren, zonder dat daar ook maar iets van breekwerk voor nodig is. Naargelang je budget kan je stap voor stap je slimme woning verder uitbouwen. Deze slimme tools zijn niet alleen handig en leuk, maar helpen je zelfs energie te besparen. Da’s een win-win dus!

Slimme verlichting brengt de juiste sfeer in huis

Via een app op je gsm kan je overal in huis de slimme lampen vanop afstand in- en uitschakelen. Dankzij de eindeloze kleurmogelijkheden creëer je daarnaast in 1, 2, 3 de sfeer die bij de gelegenheid past – denk cinema at home, een housewarming of romantisch diner. Als je alle slimme verlichting aan elkaar koppelt, bereik je de gewenste sfeer in huis met slechts één simpele druk op de knop.

Warm thuiskomen

Een slimme thermostaat weet precies wanneer jij onderweg bent naar huis en zorgt in de winter voor een gezellig warme thuiskomst en in de zomer voor een lekker fris welkom. De thermostaat is zelflerend en weet precies wanneer hij de temperatuur iets lager kan laten zakken, ’s nachts bijvoorbeeld, en wanneer die terug wat omhoog moet, zodat je niet verkleumt als je ’s ochtends aan de ontbijttafel zit. Zo bespaar je heel wat energie én geld!

Veiliger en duurzamer wonen dankzij de slimme stekker

Met slimme stekkers heb je nooit meer reden tot paniek als je de friteuse, stijltang of oven bent vergeten uitzetten. De slimme stekker steek je als een soort tussenstukje in het normale stopcontact. Met een app op je gsm kan je die stopcontacten dan in- en uitschakelen, waar je ook bent.

Heb je zonnepanelen op je dak liggen? Dan helpt een slimme stekker om daar optimaal gebruik van te maken. Zo zet je heel gemakkelijk vanop je werk de droogkast of afwasmachine aan of laad je de batterij van je auto op, precies op het moment dat de zon schijnt. Handig toch? En daarbovenop erg duurzaam en goed voor de portemonnee.

Opstaan met de zon op je snoet

Hoe zalig is het om met zonnestralen op je gezicht wakker te worden? Wel, met slimme gordijnen kan het! Hang je gordijnen aan slimme gordijnrails op en stel via een app op je gsm een tijdsschema in. Zo weten je slimme gordijnen precies wanneer ze open en dicht moeten gaan.

Hey Google, doof het licht in de keuken

Alexa, Siri en Google Assistent. Je kent deze slimme speakers zeker wel. Nadat je het ontwaakcommando hebt uitgesproken: ‘Alexa’, ‘hey Siri’ of  ‘hey Google’, kan je je nieuwe assistent alles vragen. Ze spelen muziek voor je af, schakelen slimme stekkers en lampen in of uit en beantwoorden de gekste vragen. Het is als het ware de kers op de taart van jouw smarthome. Daar kan je nog al eens mee uitpakken!

 

Ben jij op zoek naar een nieuwe woning? Neem dan zeker eens een kijkje in ons aanbod. Wie weet vind jij er wel je toekomstige smarthome.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.