Blog

Terug naar blog
blogPicture 5 redenen waarom je best je woning verkoopt via een vastgoedmakelaar

5 redenen waarom je best je woning verkoopt via een vastgoedmakelaar

Je wil je huis of appartement verkopen. Je kan dat zelf doen, want zo spaar je het commissieloon voor een vastgoedmakelaar uit. Toch doe je er goed aan om voor de verkoop van je pand een vastgoedmakelaar onder de arm te nemen. Waarom? Wij geven je 5 belangrijke redenen.

1. Verkoop je huis tegen de juiste prijs

Een gespecialiseerde en professionele immomakelaar kent de vastgoedmarkt in jouw streek. Hij kan een correcte prijs op je huis of appartement kleven en ervoor zorgen dat je niet ingaat op een te laag bod. Zo haalt hij er het maximum uit en verdient hij zijn commissieloon meer dan terug.

Voorts kan je immomakelaar je behoeden voor het vragen van een veel te hoge prijs, wat ook niet verstandig is. Dit schrikt immers potentiële kopers af en zorgt ervoor dat je pand lang onverkocht blijft. Bij Immo Selekt krijg je als verkoper trouwens een gratis schatting van het pand, zodat je perfect op de hoogte bent van de waarde.

Kortom, met een vastgoedmakelaar heb je een grotere kans dat je woning binnen de vooropgestelde termijn verkocht raakt.

 

2. Een immomakelaar heeft een netwerk

Als je zelf je huis wil verkopen, moet je promotie maken op het internet, in een lokaal krantje … om potentiële kopers te bereiken. Dit kost niet alleen handenvol geld, maar je weet ook helemaal niet of je op die manier wel de juiste doelgroep aanspreekt. Een immomakelaar die al een tijdje actief is in jouw regio, beschikt over een uitgebreid netwerk van mogelijke kopers. Zo is de kans groot dat hij snel enkele geïnteresseerden je huis kan tonen. Daarnaast zal hij natuurlijk ook de nodige publiciteit voor je woning maken, zowel online als offline.

 

3. Je makelaar weet hoe jouw woning best verkocht raakt

Je hebt maar één kans om een goede eerste indruk te maken. Dat geldt ook voor je huis of appartement. Je makelaar weet perfect wat hij moet doen om je woning sneller verkocht te krijgen. Hoe kleed je jouw woning best aan? Wat mag je zeker niet doen qua interieur? Een professional weet hier raad mee. Je makelaar schrijft een wervende tekst en neemt de juiste foto’s. Hij leidt geïnteresseerden in je woning rond en zorgt ervoor dat je je hierover geen zorgen hoeft te maken.

 

4. Je moet je niet druk maken over de wettelijk verplichte documenten

Wil je een huis of appartement verkopen, dan moet je over verschillende documenten beschikken. Denk bijvoorbeeld aan het EPC-certificaat, het attest van de elektrische keuringen, het bodemattest, … Voor jou is het zeker niet evident om dit in een wip te regelen. Je vastgoedmakelaar neemt dit uit je handen en brengt alles in orde.

 

5. Je hebt een aanspreekpunt voor al je vragen

Een huis verkopen doe je niet elke dag. Het is dan ook niet meer dan normaal dat je regelmatig met vragen zit. Je vastgoedmakelaar beantwoordt al je vragen met plezier. Ongeacht of het gaat over praktische, administratieve, fiscale of juridische topics.

Ben je zinnens om een huis, appartement of opbrengsteigendom te verkopen? Kom dan eens langs bij Immo Selekt. Wij vertellen we hoe wij jouw verkoop aanpakken. Maak meteen een afspraak.

 

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.