Blog

Terug naar blog
blogPicture Snel en simpel extra opbergruimte in huis creëren

Snel en simpel extra opbergruimte in huis creëren

Met kinderen in huis slingert er altijd wel speelgoed en rommel rond. Als jij toch meer voorstander bent van een netjes opgeruimd huis, is wat extra opbergruimte altijd welkom. Zo heeft alles zijn eigen vaste plek. Met onze tips creëer je extra opbergruimte, benut je alle verloren ruimtes in huis en ruim je gemakkelijker dan ooit op.

Opruimen maar
De eerste tip is meteen ook de belangrijkste. Start met een grote opkuis en ontdoe je van alle spullen die je niet meer gebruikt of niet langer nodig hebt. En je hoeft helemaal niet alles meteen bij het oud vuil te zetten. Er bestaan tegenwoordig heel wat platformen, zoals Tweedehands.be en Vinted, waar je de spullen te koop kan zetten. Je pleziert er een ander mee, verdient zelf een centje bij én hebt ruimte vrijgemaakt voor andere spullen. Als dat geen win-win-win is!
Ga de hoogte in
Door hoge kasten te plaatsen die tot het plafond reiken, maak je optimaal gebruik van alle vloeroppervlakte die beschikbaar is. Op de hoogste planken plaats je dan de zaken die je het minst nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan kampeergerief, het servies van de bomma of kerstversiering. Op ooghoogte zet je alles wat je heel regelmatig nodig hebt, zo hoef je niet te lang te zoeken.
Gebruik de muren
Velen associëren opbergruimte met grote massieve kasten, maar niets is minder waar. Ook de muren en de deuren kan je perfect gebruiken om extra opbergruimte te creëren. Door de vloeren niet vol te zetten maak je de ruimte bovendien optisch groter. Ga daarom eerder voor zwevende kasten, wandplanken of houten kistjes tegen de muur en hang haken op om jassen en dergelijke op te hangen.
Ruimte onder de trap
De ruimte onder de trap is het perfecte voorbeeld van een verloren ruimte in huis. Heel vaak wordt er niets mee gedaan, terwijl het toch om een relatief groot oppervlak gaat dat je verliest. Het is daarom een uitstekend idee om een kast op maat te laten maken. Die richt je dan bijvoorbeeld als vestiaire of schoenenkast in.
Ga voor slimme meubels
Er zijn heel wat meubels die over “geheime” opbergruimte beschikken. Denk aan een salontafel waar je ook dekentjes en wat extra kussens in kwijt kan of een bed waar je bedlinnen of zomer/winterkleren in de lades kan stockeren. De zijkant van je bureau is dan weer een goede plek om een mandje of schap aan op te hangen, waar je dan allerlei kantoormateriaal in kan opbergen.
Ben jij nog op zoek naar een nieuwe woning om volledig naar je goesting in te richten? Bekijk dan zeker ons aanbod en wie weet heb jij binnenkort de sleutels van je droomwoning in handen.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.