Te renoveren huis in Zwijndrecht te koop

Wilde jij altijd al een te renoveren huis in Zwijndrecht kopen? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want er staan tal van leuke bestaande woningen op de lokale vastgoedmarkt. Bij Immo Selekt helpen we je bij je zoektocht naar de perfecte op te knappen woning. Samen verwezenlijken we je vastgoeddroom.

Een te renoveren huis in Zwijndrecht kopen: altijd de moeite?

Normaal gezien staat een te renoveren woning aan een lagere aankoopprijs op de markt dan een instapklare woning. Toch doe je er goed aan om de prijs te vergelijken met woningen in de buurt. Breng daarna ook zeker de uit te voeren werken in kaart. Giet ze in een chronologisch lijstje en voeg er ook een prijsschatting aan toe, zodat je een compleet beeld hebt van de aard en de kost van de renovatie. Weet je niets van de kostprijzen in de bouwsector? Klop dan aan bij een aannemer of architect voor een indicatieve offerte. Voorzie ook zeker een buffer in je budget ingeval van tegenslagen tijdens de verbouwing.

5 voordelen van een te renoveren huis in Zwijndrecht kopen

 1. Koop je een pand dat ouder is dan tien jaar? Dan geniet je van een verlaagd btw-tarief van 6%.
 2. Als je een beetje handig bent, kan je eenvoudig heel wat renovatiekosten vermijden door zelf de handen uit de mouwen te steken.
 3. Koop je een te renoveren huis? Dan krijg je op voorhand de kans om het pand een aantal keer te bezoeken. Je weet dus wat je mag verwachten. Koop je een nieuwbouwwoning op plan? Dan weet je niet exact hoe het uiteindelijke resultaat eruit zal zien.
 4. Jij stelt de planning op en bepaalt dus zelf of je alles in één keer laat uitvoeren of meteen in het huis trekt en fase per fase uitvoert om de kosten te spreiden.
 5. Vastgoed is altijd een slimme investering, waar je later een mooie meerwaarde op kan krijgen.

Premies renovatie huis Zwijndrecht

Wanneer je een oude woning koopt, laat het energielabel meestal te wensen over. Bij aankoop van een huis met energielabel E of F vanaf 1 januari 2023, ben je verplicht om het binnen de vijf jaar te renoveren tot energielabel D of beter. De overheid voorziet wel enkele voordelen en premies die je daarbij kunnen helpen.

 • Mijn VerbouwLening
 • Renteloos renovatiekrediet
 • Mijn VerbouwPremie
 • Totaalrenovatiebonus
 • Vermindering van de onroerende voorheffing voor energiezuinige gebouwen
 • EPC-labelpremie
 • Premie voor zonnepanelen en thuisbatterij

 

Ga je je verwarmingsinstallatie, elektriciteitsinstallatie, sanitair of ramen vernieuwen of vervangen? Plaats je een warmtepomp(boiler) of zonneboiler? Of laat je je dak renoveren of je vloer en muur isoleren? Dan heb je ook recht op een financiële tegemoetkoming van de overheid.

 

Weet jij niet met welke premie je moet beginnen? Het ervaren team van Immo Selekt helpt je bij de aanvraag van de correcte premies en subsidies. Neem contact met ons op voor een afspraak.

 

Immo Selekt begeleidt je van a tot z

Zoek jij nog een te renoveren huis in Zwijndrecht? Neem dan zeker een kijkje op onze website voor ons uitgebreid aanbod. Je vindt er verschillende panden met veel potentieel in jouw zoekregio. Laat ons zeker weten waar je exact naar op zoek bent. We houden je met plezier op de hoogte van nieuwe panden in onze portefeuille die aan je wensen voldoen.

Wil jij samenwerken met vastgoedexpert Immo Selekt? Maak dan zeker een afspraak. We zetten je zoektocht naar het perfecte te renoveren huis in Zwijndrecht samen verder.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.