Te renoveren huis in Temse te koop

Is het ook jouw droom om een te renoveren huis te kopen en dat van a tot z op te knappen? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want er staan heel wat bestaande woningen met mogelijkheden op de vastgoedmarkt. Het team van Immo Selekt helpt je bij de zoektocht naar de ideale woning in de regio Temse. Samen laten we jouw renovatiedroom uitkomen.

5 voordelen van een te renoveren huis in Temse kopen

 1. Jij bepaalt de planning. Zo kan je beslissen of je er meteen intrekt en project per project aanpakt om de kosten te spreiden of je alle werken in één keer laat uitvoeren.
 2. Wanneer je op plan koopt, weet je niet wat je precies mag verwachten. Koop je een te renoveren huis, dan kan je het pand vóór de aankoop een aantal keer bezoeken.
 3. Als het pand ouder is dan tien jaar, dan geniet je van een verlaagd btw-tarief van 6%.
 4. Als je een beetje handig bent, kan je heel wat renovatiekosten besparen door zelf een aantal werken uit te voeren.
 5. Ook een gekochte en gerenoveerde woning is een slimme investering waar je later een aantrekkelijke meerwaarde op kan krijgen.

 

Een te renoveren huis in Temse kopen: altijd de moeite?

Het is logisch dat een te renoveren woning aan een lagere aankoopprijs op de vastgoedmarkt staat dan een instapklaar huis. Heb je een potentieel pand gevonden? Vergelijk de kostprijs dan zeker met die van soortgelijke woningen in de omgeving. Check ook goed wat er allemaal aan het huis moet gebeuren. Maak een lijstje van alle uit-te-voeren werken in chronologische volgorde en voeg er een schatting van de kostprijs aan toe. Zo heb je een volledig en duidelijk beeld van het totale kostplaatje van dit pand in Temse. Weet je niet hoeveel de kostprijzen van de werken bedragen? Dan kan je ook altijd een architect of aannemer vragen om een indicatieve offerte te maken. Zorg er ook zeker voor dat je een financiële buffer hebt. Je weet maar nooit met welke onvoorziene problemen je tijdens een verbouwing krijgt af te rekenen.

 

Premies renovatie huis Temse

De energiezuinigheid van je woning wordt steeds belangrijker. Koop je een woning met energielabel E of F? Dan ben je vanaf 1 januari 2023 verplicht om die binnen de vijf jaar te renoveren tot energielabel D of beter. De overheid wil energiebesparende maatregelen bij je thuis aanmoedigen en heeft daarvoor enkele premies en voordelen opgesteld, waar je beroep op kan doen voor financiële steun.

 • EPC-labelpremie
 • Renteloos renovatiekrediet
 • Totaalrenovatiebonus
 • Vermindering van de onroerende voorheffing voor energiezuinige gebouwen
 • Premie voor zonnepanelen en thuisbatterij
 • Mijn VerbouwLening
 • Mijn VerbouwPremie

 

Daarnaast zijn er ook premies voor het vernieuwen of vervangen van verwarmingsinstallaties, elektriciteitsinstallaties, sanitair en ramen. Ook voor de plaatsing van een warmtepomp(boiler) of zonneboiler, dakrenovatie en dak-, vloer- en muurisolatie kan je beroep doen op financiële tegemoetkoming.

 

Als je niet weet waar te beginnen, helpt Immo Selekt je graag om de correcte premies en subsidies aan te vragen. Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen.

 

Immo Selekt begeleidt je van a tot z

Heb je je droomwoning in Temse nog niet gevonden? Check dan zeker onze website. We hebben een uitgebreid aanbod aan te renoveren panden in je zoekregio. Laat ons weten waar je precies naar op zoek bent en we houden je op de hoogte van nieuwe potentiële panden. Daarbovenop helpen we je ook met de aanvragen voor premies en subsidies waar je recht op hebt.

Wil jij graag beroep doen op een vastgoedexpert zoals Immo Selekt voor de zoektocht naar een te renoveren huis in Temse? Maak dan zeker een afspraak.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.