Te renoveren huis in Sint-Niklaas te koop

Het is voor velen de ultieme droom: een te renoveren huis kopen om helemaal op te knappen.

En gelukkig zijn er momenteel veel bestaande woningen met potentieel op de markt. Immo Selekt helpt je bij de zoektocht naar jouw perfecte te renoveren woning in de regio Sint-Niklaas. Samen realiseren we jouw renovatiedroom.

Een te renoveren huis in Sint-Niklaas kopen: altijd de moeite?

Een te renoveren woning staat aan een lagere prijs op de vastgoedmarkt dan een woning die perfect in orde is. Heb je een potentieel pand gevonden? Check dan of de prijs correct is in vergelijking met die van  woningen in de buurt. Vervolgens is het zaak om grondig te bekijken welke werken er uitgevoerd moeten worden en welk prijskaartje daar tegenover staat. Maak een lijst van alle uit-te-voeren renovaties en giet ze in een chronologische planning. Voeg er ook een schatting van de kostprijs aan toe, zodat je een duidelijk en compleet beeld hebt van wat het je zal kosten om dit te renoveren huis in Sint-Niklaas volledig op te knappen. Heb je zelf geen idee van de kostprijzen? Dan kan je een architect of aannemer steeds om een indicatieve offerte vragen. Voorzie ook zeker een financiële buffer, je weet immers nooit welke problemen er bij een verbouwing naar boven komen. Met al deze info kan je beslissen of de renovatie haalbaar is en binnen je budget valt.

Premies renovatie huis Sint-Niklaas

Tijdens een renovatie speelt de energiezuinigheid een belangrijke rol. Koop je vanaf 1 januari 2023 een woning met energielabel E of F, dan moet je binnen de vijf jaar verplicht renoveren naar energielabel D of beter. Gelukkig kan je rekenen op financiële steun van de overheid. We lijsten hier enkele interessante premies en voordelen voor je op.

 • Vermindering van de onroerende voorheffing voor energiezuinige gebouwen
 • Mijn VerbouwPremie
 • Mijn VerbouwLening
 • Premie voor zonnepanelen en thuisbatterij
 • EPC-labelpremie
 • Totaalrenovatiebonus
 • Renteloos renovatiekrediet

Daarnaast kan je ook premies aanvragen voor het vervangen of vernieuwen van ramen, elektriciteitsinstallaties, sanitair en verwarmingsinstallaties. Ook een dakrenovatie, dakisolatie, muur- en vloerisolatie en de plaatsing van een zonneboiler, warmtepomp of warmtepompboiler komen in aanmerking.

Zie jij door al die premies het bos niet meer? Immo Selekt helpt je graag. Kom bij ons langs en wij vertellen je welke premies je kan aanvragen. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

5 voordelen van een te renoveren huis in Sint-Niklaas kopen

 1. In tegenstelling tot de plannen van een nieuwbouwwoning, heb je een bestaand, te renoveren huis gezien en al meermaals bezocht. Je weet dus precies wat je mag verwachten als je het koopt.
 2. Als de woning ouder dan tien jaar is, geniet je van een verlaagd btw-tarief van 6%.
 3. Je hebt volledige controle over de planning. Indien je wenst, kan je beslissen om je woning in fases te renoveren en zo dus ook de kosten te spreiden. Je kan er direct intrekken en geleidelijk aan renoveren of alles in één keer laten uitvoeren.
 4. Ben je of ken je een handige Harry of Harriët? Dan kan je samen een deel van de geplande werken uitvoeren om zo de kosten te drukken.
 5. Een gekocht en gerenoveerd huis is net zoals een nieuwbouwwoning een interessante investering, waar je later een mooie meerwaarde op kan krijgen.

 

Immo Selekt begeleidt je van a tot z

Ben jij nog op zoek naar een te renoveren huis te koop in Sint-Niklaas? Neem dan zeker contact met Immo Selekt op. We hebben een ruim aanbod aan te renoveren panden met veel potentieel in de regio. Leg je wensen en noden aan ons voor en wij gaan mee met je op zoek naar de ideale woning. Bovendien helpen we je ook met de aanvraag van allerlei premies en subsidies waar je recht op hebt.

Zie jij een samenwerking met een ervaren vastgoedexpert zoals Immo Selekt wel zitten? Maak dan zeker een afspraak. Wie weet zitten we binnenkort samen om te bekijken hoe we jouw vastgoeddroom kunnen verwezenlijken.

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.