Te renoveren huis in Kruibeke te koop

Voor veel mensen is het de ultieme droom om een te renoveren huis te kopen en vervolgens helemaal op te knappen. Deel jij die droom? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want er staan momenteel heel wat bestaande woningen met potentieel op de markt. Het team van Immo Selekt helpt je bij de zoektocht naar de ideale te renoveren woning in de regio Kruibeke. Samen maken we van jouw renovatiedroom werkelijkheid.

5 voordelen van een te renoveren huis in Kruibeke kopen

 1. Net zoals een nieuwbouwwoning is ook een gekochte en gerenoveerde woning een aantrekkelijke investering, waar je later een interessante meerwaarde op kan krijgen.
 2. Is de woning ouder dan tien jaar? Dan geniet je van een verlaagd btw-tarief van 6%.
 3. Als je een te renoveren huis koopt, heb je het ervoor meestal al enkele keren bezocht. In tegenstelling tot wanneer je op plan koopt, weet je dus precies wat je mag verwachten.
 4. Jij hebt de totale controle over de planning. Zo kan je beslissen om je woning in fases te renoveren en de kosten wat meer te spreiden. Ook kan je er meteen intrekken en project per project aanpakken of alle werken in één keer (laten) uitvoeren.
 5. Ben je of ken je een handige Harry of Harriët? Dan kan je de kosten van de renovatie drukken door zelf een aantal werken uit te voeren.

Een te renoveren huis in Kruibeke kopen: altijd de moeite?

Logischerwijs staat een te renoveren huis aan een lagere aankoopprijs op de vastgoedmarkt dan een woning die van de kelder tot de zolder in orde is. Heb je een pand met potentieel gevonden? Vergelijk de prijs dan zeker met die van huizen in de buurt. Bekijk vervolgens ook grondig welke werken er uitgevoerd moeten worden. Giet de uit-te-voeren werken in een chronologische planning en voeg er een schatting van de kostprijs aan toe. Zo heb je een compleet en duidelijk beeld van wat het je zal kosten om dit huis in Kruibeke volledig te renoveren. Je kan een architect of aannemer ook altijd vragen om een indicatieve offerte te maken. Zo hoef je niet alles zelf uit te pluizen en te berekenen. Voorzie ook absoluut een financiële buffer. Je weet immers nooit welke onvoorziene problemen er naar boven komen tijdens een renovatie. Dankzij al deze info kan je beslissen of de verbouwing haalbaar is en binnen je budget valt.

Premies renovatie huis Kruibeke

Energiezuinigheid speelt een steeds prominentere rol bij de verbouwing van je woning. Als je vanaf 1 januari 2023 een woning met energielabel E of F aankoopt, dan ben je verplicht om binnen de vijf jaar te renoveren tot energielabel D of beter. Voor die energiebesparende maatregelen kan je gelukkig rekenen op de financiële steun van de overheid. Hieronder lijsten we enkel interessante voordelen en premies voor je op.

 • EPC-labelpremie
 • Totaalrenovatiebonus
 • Vermindering van de onroerende voorheffing voor energiezuinige gebouwen
 • Mijn VerbouwLening
 • Mijn VerbouwPremie
 • Premie voor zonnepanelen en thuisbatterij
 • Renteloos renovatiekrediet

 

Je kan daarbovenop ook premies aanvragen voor het vernieuwen of vervangen van sanitair, elektriciteitsinstallaties, verwarmingsinstallaties en ramen. Ook een dak-, muur- en vloerisolatie, dakrenovatie en de plaatsing van een warmtepomp(boiler) of zonneboiler komen in aanmerking voor een financiële tegemoetkoming.

 

Weet jij niet waar te beginnen? Immo Selekt helpt je graag om de juiste premies aan te vragen. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Immo Selekt begeleidt je van a tot z

Heb jij het perfecte te renoveren huis te koop in Kruibeke nog niet gevonden? Neem dan zeker een kijkje op onze website. We hebben een uitgebreid aanbod aan te renoveren panden met veel mogelijkheden in de regio. Vertel ons je noden en wensen en we gaan mee met je op zoek naar de ideale woning. Bovendien leiden we je ook doorheen alle premie- en subsidieaanvragen waar je recht op hebt.

Wil jij graag in zee gaan met een ervaren vastgoedexpert zoals Immo Selekt? Maak dan zeker een afspraak. Samen bespreken we hoe we jouw vastgoeddromen kunnen verwezenlijken.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.