Te renoveren huis in Beveren te koop

Droom je ervan om een te renoveren huis in Beveren te kopen en dat volledig op te knappen? Goed nieuws: er staan tal van leuke bestaande woningen op de Beverse vastgoedmarkt. Immo Selekt helpt je bij de zoektocht naar de perfecte woning. Samen brengen we je renovatiedroom tot leven.

Een te renoveren huis in Beveren kopen: altijd de moeite?

Een te renoveren woning staat aan een lagere aankoopprijs op de vastgoedmarkt dan een instapklare woning. Wanneer je een potentieel pand gevonden hebt, vergelijk je de kostprijs best even met die van woningen in de buurt. Maak ook zeker een lijstje van alle werken die uitgevoerd moeten worden. Zet ze in chronologische volgorde en plak er een prijsschatting op. Zo heb je een duidelijk idee van de aard en de kost van de renovatie. Ken jij niks van de kostprijzen in de bouw? Vraag dan een aannemer of architect om een indicatieve offerte te maken. Hou ook zeker rekening met financiële tegenslagen die je tijdens de verbouwing kan tegenkomen. Voorzie daarvoor een buffer in je budget.  

5 voordelen van een te renoveren huis in Beveren kopen

 1. Wanneer je een nieuwbouwwoning op plan koopt, weet je niet exact hoe het uiteindelijke resultaat eruit zal zien. Vóór je een te renoveren huis koopt, krijg je de kans om het pand een aantal keer te bezoeken. Je weet dus wat je mag verwachten.
 2. Jij stelt de planning op. Je bepaalt zelf of je er meteen intrekt en project per project aanpakt om de kosten te spreiden of alles in één keer laat uitvoeren.
 3. Ben je een beetje handig? Dan kan je gemakkelijk tal van renovatiekosten besparen door zelf de handen uit te mouwen te steken.
 4. Is het gekochte pand ouder dan tien jaar? Dan geniet je van een verlaagd btw-tarief van 6%.
 5. Een te renoveren woning is een slimme investering, waar je later een aantrekkelijke meerwaarde op kan krijgen.

Premies renovatie huis Beveren

Wanneer je een oude woning koopt, laat de isolatie en energiezuinigheid vaak te wensen over. Heeft je huis – wanneer aangekocht vanaf 1 januari 2023 – een energielabel E of F? Dan ben je verplicht om die binnen de vijf jaar te renoveren tot energielabel D of beter. Om de nodige energierenovaties uit te voeren kan je wel beroep doen op financiële steun van de overheid. We lijsten de belangrijkste premies en voordelen hieronder voor je op:

 • Mijn VerbouwLening
 • Mijn VerbouwPremie
 • Totaalrenovatiebonus
 • EPC-labelpremie
 • Renteloos renovatiekrediet
 • Vermindering van de onroerende voorheffing voor energiezuinige gebouwen
 • Premie voor zonnepanelen en thuisbatterij

 

Daarnaast krijg je ook een premie wanneer je je ramen, sanitair, verwarmingsinstallatie of elektriciteitsinstallatie vernieuwt of vervangt. Plaats je een zonneboiler of warmtepomp(boiler)? Laat je je dak renoveren of dak, vloer en muur isoleren? Ook dan heb je recht op een financiële tegemoetkoming.

Zie jij door de bomen het bos niet meer? Het ervaren team van Immo Selekt helpt je bij de aanvraag van premies en subsidies. Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen.

Immo Selekt begeleidt je van a tot z

Ben jij nog op zoek naar je droomwoning in Beveren? Check dan zeker het aanbod op onze website. Je vindt er tal van te renoveren panden in de regio. Laat ons weten waar je precies naar op zoek bent en we houden je op de hoogte van nieuwe panden die aan je wensen voldoen.

Zie jij een samenwerking met vastgoedexpert Immo Selekt wel zitten? Maak dan zeker een afspraak. Samen vinden we het perfecte te renoveren huis in Beveren.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.