Opbrengsteigendom verkopen in Zwijndrecht met Immo Selekt

De administratie, het onderhoud en de wettelijke verplichtingen van een opbrengsteigendom zijn geen peanuts. Om het goed te doen, moet je er heel wat tijd insteken. Heb je beslist om je opbrengsteigendom te verkopen? Maak dan een afspraak bij Immo Selekt. We helpen je doorheen het volledige verkoopproces en vinden de perfecte nieuwe eigenaar.

De meerwaarde van Immo Selekt bij de verkoop van een opbrengsteigendom

De Zwijndrechtse vastgoedmarkt heeft geen geheimen voor ons. Dankzij onze jarenlange ervaring hebben we inmiddels een uitgebreid klantenbestand van kopers en verkopers uitgewerkt. Dat stelt ons in staat om snel een nieuwe eigenaar voor jouw opbrengsteigendom te vinden. De foto’s van je pand worden op onze website en in de etalage van ons kantoor in het centrum van Zwijndrecht tentoongesteld.

Tijd om je opbrengsteigendom in Zwijndrecht te verkopen

Als je een vastgoedmakelaar onder de arm neemt, hoef jij geen tijd en energie te steken in het aan de man brengen van je opbrengsteigendom. We kennen de gangbare prijzen op de lokale vastgoedmarkt en met een gratis schatting bepalen we een correcte prijs voor jouw opbrengsteigendom. We zijn op de hoogte van alle hindernissen en valkuilen in onze sector en begeleiden je met plezier doorheen het volledige verkoopproces.

Je opbrengsteigendom in Zwijndrecht opsplitsen of als geheel verkopen

Als je een volledig appartementsgebouw verkoopt, kan je kiezen om het gebouw in zijn geheel te koop te zetten of de appartementen apart te verkopen. Gemiddeld genomen brengt de verkoop per appartement vijf à twintig procent meer op, maar beide opties hebben hun voor- en nadelen. Die dien je op voorhand goed tegen elkaar af te wegen om te beslissen welke optie voor jou het interessantst is.

  • Als er het een en het ander mankeert aan het appartementsgebouw zelf, is het vaak beter om de appartementen niet apart te verkopen. Je loopt dan namelijk de kans dat potentiële kopers terugkrabbelen als ze de slechtere staat van het gebouw zien.
  • Er zal meer tijd overgaan om alle appartementen apart te verkopen, dan wanneer je het gebouw in zijn geheel verkoopt. Voor elk appartement moet je het verkoopproces namelijk opnieuw volledig doorlopen, terwijl de klus in het andere geval in één keer geklaard is.
  • Wanneer de huurcontracten van je huurders nog een tijdje doorlopen, is het wél een slim idee om de appartementen apart te koop aan te bieden. Het is een meerwaarde voor investeerders dat ze niet meteen zelf op zoek moeten naar potentiële huurders. Hun huurinkomsten voor de komende periode zijn al gegarandeerd, wat de investering nog interessanter maakt.

Benieuwd wat voor jou de beste optie is? Maak dan een afspraak en we leggen alle pro’s en contra’s naast elkaar.

Wat gebeurt er met de huurder bij de verkoop van je opbrengsteigendom?

De nieuwe eigenaar is wettelijk verplicht om huurders, van wie het huurcontract nog loopt, onder hetzelfde contract en dezelfde opzegvoorwaarden over te nemen. Hij kan dus niemand zonder reden op straat zetten. Als je een opbrengsteigendom verkoopt, is het trouwens altijd een goed idee om eerst eens bij je huurders te checken of zij interesse hebben om het huis of het appartement over te kopen. Als ze toestemmen, heb jij snel en goedkoop je woning verkocht.

Financiële rapportering opbrengsteigendom interessant voor investeerders

Investeerders zijn op zoek naar een opbrengsteigendom dat hen een aardig centje opbrengt. Met dat geld kunnen ze dan hun lening afbetalen of sparen voor hun pensioen. Als je geïnteresseerden een duidelijke financiële rapportering kan voorleggen, kan dat hen zo maar eens over de streep halen. Je geeft de potentiële koper namelijk een duidelijk beeld over de concrete kosten en inkomsten van dit pand. Zo weet hij meteen of het al dan niet een interessante investering is. Ben jij geen kei met cijfers? Geen probleem, wij helpen je graag om een heldere financiële rapportering te maken.

Ben jij overtuigd van de meerwaarde van Immo Selekt voor de verkoop van je opbrengsteigendom in Zwijndrecht? Maak dan snel een afspraak. We bespreken wat we voor jou kunnen betekenen.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.