Opbrengsteigendom verkopen in Temse met Immo Selekt

Bij een opbrengsteigendom komt heel wat kijken. Denk aan de administratie, het onderhoud en je wettelijke plichten als huisbaas. Heb jij geen zin meer om daar zoveel tijd in te steken? Schakel dan Immo Selekt in, wij helpen je graag verder.

Tijd om je opbrengsteigendom in Temse te verkopen

Wil je je opbrengsteigendom verkopen? Neem dan zeker contact op met een van onze vastgoedmakelaars. Dankzij onze jarenlange ervaring zijn wij de geschikte partij om je met gepast advies bij te staan. We kennen de lokale vastgoedmarkt als onze broekzak. Met onze gratis schatting ben je er dan ook zeker van dat je pand aan de correcte prijs te koop staat.

Je opbrengsteigendom in Temse opsplitsen of als geheel verkopen

Als je een volledig appartementsgebouw als opbrengsteigendom hebt, kan je kiezen om het pand in zijn geheel te koop te zetten of om de verschillende appartementen apart te verkopen. Gemiddeld genomen levert de verkoop per appartement je zo’n 5 à 20% meer op, maar beide opties hebben zo hun voor- en nadelen. We sommen enkele punten op die belangrijk zijn om rekening mee te houden:

  • Wil je de appartementen apart verkopen, dan moet het gebouw in goede staat verkeren. De kans is anders groot dat potentiële kopers terugkrabbelen als ze zien welke karweitjes allemaal nog moeten gebeuren.
  • Ingeval de huurcontracten van je opbrengsteigendom nog enige tijd doorlopen, is het interessanter om het opbrengsteigendom als geheel te verkopen. Het is een grote plus voor een nieuwe investeerder dat hij niet meteen zelf op zoek moet naar nieuwe huurders. Huuropbrengsten zijn zo ook al enkele jaren gegarandeerd, waardoor het een erg aantrekkelijke investering wordt.
  • Beslis je toch om de appartementen apart te verkopen? Hou er dan rekening mee dat het hoogstwaarschijnlijk langer zal duren om de volledige verkoop af te ronden. Je moet het verkoopproces namelijk bij elk appartement opnieuw doorlopen. Als je het appartementsgebouw in zijn geheel verkoopt, is de klus al in één keer geklaard.

Immo Selekt geeft je advies op maat en vertelt je welke optie het interessantst is voor jouw opbrengsteigendom. Aarzel dus niet om ons te contacteren.

Wat gebeurt er met de huurder bij de verkoop van je opbrengsteigendom?

Hebben de huurders van je opbrengsteigendom nog een lopend huurcontract? Dan is de nieuwe eigenaar verplicht de huurders onder hetzelfde huurcontract over te nemen. Het contract kan niet zonder reden opgezegd worden, dezelfde opzegvoorwaarden moeten gehanteerd worden. Je kan trouwens ook altijd eens bij je huurders polsen of zij de woning niet van je willen kopen. Een ‘nee’ heb je, een ‘ja’ kan je krijgen. Als ze toezeggen, heb jij zonder al te veel inspanningen al een nieuwe koper gevonden.

Financiële rapportering opbrengsteigendom interessant voor investeerders

Met een duidelijke financiële rapportering van de kosten en inkomsten maak je je opbrengsteigendom erg interessant voor investeerders. De rapportering geeft potentiële kopers namelijk een duidelijk zicht op wat dit pand voor hen in de toekomst kan opbrengen, waardoor ze meteen weten of het al dat niet een goede investering is. Ben jij niet zo’n financieel wonder? Immo Selekt helpt je graag bij je financiële rapportering.

De meerwaarde van Immo Selekt bij de verkoop van een opbrengsteigendom

De Wase vastgoedmarkt kent geen geheimen meer voor ons. Dankzij ons uitgebreid klantenbestand van kopers en verkopers, brengen wij je snel en eenvoudig in contact met heel wat potentiële kopers. We stellen je pand tentoon via onze website en etalages in onze kantoren in Sint-Niklaas, Bazel, Melsele en Zwijndrecht.

 Neem contact met ons op om een afspraak te maken. Samen bekijken we wat Immo Selekt voor je kan betekenen.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.