Opbrengsteigendom verkopen in Sint-Niklaas met Immo Selekt

Er kruipt al snel heel wat tijd in het onderhouden van een opbrengsteigendom. De administratie en plichten van een huisbaas zijn dan ook geen lachertje. Ben jij van plan om je opbrengsteigendom te verkopen? Dan is het een uitstekend idee om daarvoor de hulp van Immo Selekt in te schakelen.

Tijd om je opbrengsteigendom in Sint-Niklaas te verkopen

Heb je beslist om je opbrengsteigendom te verkopen? Dan doe je er goed aan een vastgoedmakelaar onder de arm te nemen. Dankzij onze uitstekende kennis van de lokale vastgoedmarkt bepalen wij met een gratis schatting een correcte prijs voor jouw opbrengsteigendom.

Financiële rapportering opbrengsteigendom interessant voor investeerders

Misschien willen toekomstige kopers het pand ook wel als opbrengsteigendom gebruiken. Een duidelijke financiële rapportering van de kosten en opbrengsten zou hen wel eens over de streep kunnen halen! Zo weten ze namelijk precies wat het pand hen op termijn kan opbrengen en of het voor hen een goede investering is. Ook hier kan Immo Selekt je bij helpen.

Je opbrengsteigendom in Sint-Niklaas opsplitsen of als geheel verkopen

Ben je eigenaar van een volledig appartementsgebouw, dat je wilt verkopen? Dan is het nog de vraag of je de appartementen apart of het gebouw als één geheel verkoopt. Beide opties hebben hun voor- en nadelen, maar gemiddeld genomen brengt de verkoop per appartement zo’n 5 à 20% meer op. Dit zijn alvast enkele belangrijke punten om zeker rekening mee te houden:

  • Als je per appartement wilt verkopen, is het essentieel dat het gebouw in goede staat is. Anders dreig je potentiële kopers al van de eerste minuut af te schrikken met alle karweitjes die nog nodig zijn.
  • Lopen de huurcontracten nog enkele jaren door? Dat is aantrekkelijk voor nieuwe investeerders, die zo meteen enkele jaren zeker zijn van een inkomen. Het is in dit geval interessanter om het opbrengsteigendom in zijn geheel te verkopen.
  • Het duurt vaak langer om een opbrengsteigendom in aparte appartementen te verkopen, dan wanneer je het als geheel verkoopt. Je moet namelijk het hele verkoopproces per appartement opnieuw volledig doorlopen.

Neem snel contact op met Immo Selekt. Als geen ander weten wij wat er gaande is op de vastgoedmarkt. Wij geven je het gepaste advies en vertellen je welke optie voor jouw opbrengsteigendom het interessantst is.

Wat gebeurt er met de huurder bij de verkoop van je opbrengsteigendom?

De nieuwe koper is verplicht om de huurders onder hetzelfde huurcontract over te nemen. Hij kan het huurcontract niet meteen opzeggen, maar moet zich aan dezelfde opzegvoorwaarden als de vorige huisbaas houden. Je kan ook altijd eens bij je huurders horen of zij het niet zien zitten om de woning kopen. Als ze ja zeggen, heb je zonder al te veel moeite meteen een nieuwe koper gevonden.

De meerwaarde van Immo Selekt bij de verkoop van een opbrengsteigendom

Dankzij onze jarenlange ervaring op de Wase vastgoedmarkt, hebben wij ondertussen een uitgebreid klantenbestand van kopers en verkopers opgebouwd. Wij brengen je pand dus snel en efficiënt tot bij potentiële kopers. Ook op onze website en in de etalages van onze kantoren in Sint-Niklaas, Bazel, Melsele en Zwijndrecht zal jouw pand aan vele geïnteresseerden getoond worden.

Met Immo Selekt aan je zij ben je zeker van een vlotte verkoop aan de beste voorwaarden. Niet langer twijfelen dus! Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.