Opbrengsteigendom verkopen in Linkeroever met Immo Selekt

Het onderhoud, de administratie en de wettelijke verplichtingen van een opbrengsteigendom zijn geen lachertje. Je steekt er al snel heel wat tijd in om het allemaal goed te doen. Heb jij besloten om je opbrengsteigendom te verkopen? Neem dan contact op met Immo Selekt. Onze vastgoedmakelaars begeleiden je doorheen het volledige verkoopproces en samen vinden we een geschikte nieuwe eigenaar.

Tijd om je opbrengsteigendom in Linkeroever te verkopen

Met een vastgoedmakerlaar aan je zij, hoef jij je geen zorgen te maken over de verkoop van je opbrengsteigendom. Wij regelen alles voor jou. We zijn op de hoogte van de gangbare woningprijzen in de omgeving, waardoor we met een gratis schatting meteen de correcte waarde van jouw opbrengsteigendom bepalen.

De meerwaarde van Immo Selekt bij de verkoop van een opbrengsteigendom

Dankzij onze jarenlange ervaring kennen we de vastgoedmarkt in Linkeroever als onze broekzak. Door de jaren heen hebben we een uitgebreid klantenbestand kunnen uitwerken, wat ons in staat stelt om kopers en verkopers aan elkaar te matchen. De foto’s van je opbrengsteigendom verschijnen op onze website en in de etalages van onze kantoren in Zwijndrecht, Melsele, Bazel en Sint-Niklaas.

Wat gebeurt er met de huurder bij de verkoop van je opbrengsteigendom?

De wet verplicht de nieuwe eigenaar om lopende huurcontracten over te nemen. Hij kan huurders dus niet zo maar op straat zetten en moet zich aan dezelfde contract- en opzegvoorwaarden houden. Bij de verkoop van een opbrengsteigendom is het trouwens altijd een slim idee om eerst eens bij je huurders te polsen of zij geen interesse hebben om de woning te kopen. Zeggen ze toe? Dan heb jij snel, gemakkelijk en goedkoop een koper voor je opbrengsteigendom gevonden.

Financiële rapportering opbrengsteigendom interessant voor investeerders

Wie investeert in een opbrengsteigendom, wil natuurlijk dat die investering effectief rendeert. Een financiële rapportering van de inkomsten en kosten geeft geïnteresseerden een duidelijk beeld van wat dit pand hen op korte en lange termijn opbrengt. Ze weten meteen of het voor hen een interessante investering is. Ben jij niet zo goed met cijfers? Wij helpen je graag bij het opstellen van een heldere en overzichtelijke financiële rapportering.

Je opbrengsteigendom in Linkeroever opsplitsen of als geheel verkopen

Bij de verkoop van een volledig appartementsgebouw kan je ervoor kiezen om het gebouw als één geheel te verkopen, maar kan je even goed de appartementen apart te koop zetten. Als je kijkt naar het gemiddelde, brengt de verkoop van aparte appartementen vijf à twintig procent meer op. Maar beide opties hebben wel hun voor- en nadelen. Ze goed tegen elkaar afwegen is dus de boodschap!

  • Wanneer er nog heel wat doorlopende huurcontracten in het gebouw zijn, is het een slim idee om de appartementen apart te koop aan te bieden. Het is namelijk een mooie meerwaarde voor investeerders als hun huurinkomsten de eerste maanden of jaren al gegarandeerd zijn. Dat maakt de investering des te interessanter.
  • Als het appartementsgebouw niet in goede staat verkeert, verkoop je de appartementen beter niet apart. Vele potentiële kopers zullen afgeschrikt worden door het werk dat nog verricht moet worden.
  • Als je beslist om de appartementen apart te verkopen, zal je meer geduld moeten hebben dan wanneer je het gebouw als geheel verkoopt. Voor elk appartement zal je het verkoopproces namelijk helemaal opnieuw moeten doorlopen, terwijl de klus anders al in één keer geklaard is.

Wat voor jou nu de beste optie is, hangt van een aantal factoren af. Maak snel een afspraak en we bekijken het samen.

Overtuigd van de meerwaarde van Immo Selekt voor de verkoop van je opbrengsteigendom in Linkeroever? Neem dan snel contact met ons op en we bespreken wat we voor jou kunnen betekenen.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.