Opbrengsteigendom verkopen in Kruibeke met Immo Selekt

Het onderhouden van een opbrengsteigendom is geen lachertje. Er kruipt heel wat tijd in de administratie en het vervullen van je plichten als huisbaas. Heb je besloten om je opbrengsteigendom te verkopen? Schakel dan zeker de hulp van Immo Selekt in, we staan je graag tijdens het volledige verkoopproces bij.

Tijd om je opbrengsteigendom in Kruibeke te verkopen

Heb je de knoop doorgehakt om je opbrengsteigendom te verkopen? Dan is het een goed idee om contact op te nemen met een vastgoedmakelaar. Dankzij onze uitmuntende kennis van de lokale vastgoedmarkt schatten wij gratis en voor niets de correcte waarde van jouw opbrengsteigendom.

Je opbrengsteigendom in Kruibeke opsplitsen of als geheel verkopen

Heb je een volledig appartementsgebouw als opbrengsteigendom? Denk er dan goed over na of je het gebouw in zijn geheel te koop zet of je de appartementen apart gaat verkopen. Elke optie heeft zo zijn voor- en nadelen, maar gemiddeld genomen brengt de verkoop per appartement zo’n 5 à 20 procent meer op. Toch zijn er enkele belangrijke punten om rekening mee te houden:

  • Als je beslist om de appartementen apart te verkopen, zal het waarschijnlijk langer duren om ze allemaal verkocht te krijgen dan wanneer je het pand als geheel verkoopt. Je moet namelijk het volledige verkoopproces per appartement opnieuw doorlopen, terwijl anders de klus in één keer geklaard is.
  • Wil je alle appartementen apart verkopen? Dan is het belangrijk dat het gebouw in goede staat is. De kans is anders groot dat je potentiële kopers afschrikt met alle karweitjes die nog moeten gebeuren.
  • Als de huurcontracten van je opbrengsteigendom nog enkele jaren doorlopen, is het interessanter om het opbrengsteigendom in zijn geheel te verkopen. Het is namelijk een groot pluspunt voor een nieuwe investeerder, omdat die niet meteen zelf op zoek moet gaan naar nieuwe huurders en enkele jaren zeker is van huuropbrengsten.

Immo Selekt weet als geen ander wat er op de lokale vastgoedmarkt gaande is. We geven je advies op maat en vertellen je welke optie het interessantst is voor jouw opbrengsteigendom. Neem dus snel contact met ons op.

Financiële rapportering opbrengsteigendom interessant voor investeerders

De kans is groot dat jouw opbrengsteigendom de aandacht trekt van andere investeerders. Als je een duidelijke financiële rapportering van de kosten en de inkomsten aan hen kan voorleggen, is dat misschien wel wat twijfelaars over de streep haalt. De rapportering geeft hen namelijk de mogelijkheid om te berekenen hoeveel het pand hen op lange termijn oplevert. Zo weten ze meteen of het voor hen al dan niet een goede investering is. Ook hier staat Immo Selekt je met raad en daad bij.

De meerwaarde van Immo Selekt bij de verkoop van een opbrengsteigendom

Dankzij onze jarenlange aanwezigheid op de Wase vastgoedmarkt hebben wij intussen een ruim klantenbestand van kopers en verkopers opgebouwd. Via onze website en de etalages van onze kantoren in Bazel, Melsele, Zwijndrecht en Sint-Niklaas krijgen heel wat potentiële kopers je pand te zien.

Wat gebeurt er met de huurder bij de verkoop van je opbrengsteigendom?

Als er in je opbrengsteigendom nog lopende huurcontracten zijn, is de nieuwe koper verplicht om de huurders onder hetzelfde huurcontract over te nemen. Hij moet zich ook aan dezelfde opzegvoorwaarden als de vorige huisbaas houden, waardoor hij het huurcontract niet zomaar meteen kan opzeggen. Tip: het is altijd een goed idee om eens bij je huurders te polsen of zij de woning willen kopen. Je weet maar nooit! Als ze toezeggen, heb je zonder al te veel moeite al een nieuwe koper gevonden.

Neem vandaag nog contact op met Immo Selekt om een afspraak te maken. Met ons aan je zij ben je zeker van een vlotte verkoop aan de beste voorwaarden!

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.