Opbrengsteigendom verkopen in Beveren met Immo Selekt

Een opbrengsteigendom is een interessante investering, maar er kruipt ook heel wat tijd in. Je moet de administratie bijhouden, het pand onderhouden als een goede huisvader en er zijn ook enkele wettelijke plichten waar je je aan moet houden. Heb je er daarom voor gekozen om het pand te verkopen? Neem dan Immo Selekt onder de arm. We helpen je een geschikte koper te vinden en begeleiden je doorheen het volledige verkoopproces.

Tijd om je opbrengsteigendom in Beveren te verkopen

Als je je opbrengsteigendom snel en aan een goede prijs wilt verkopen, neem je best een van onze vastgoedmakelaars onder de arm. Dankzij onze jarenlange ervaring op de vastgoedmarkt zijn we op de hoogte van alle mogelijke valkuilen, kennen we de gangbare prijzen op de markt en plakken we meteen de juiste prijs op je woning tijdens een gratis schatting.

De meerwaarde van Immo Selekt bij de verkoop van een opbrengsteigendom

We kennen de Wase vastgoedmarkt inmiddels als onze broekzak. Door de jaren heen hebben we bovendien een uitgebreid klantenbestand aan kopers en verkopers opgebouwd, waardoor we je snel in contact brengen met een hele resem potentiële kopers. Je pand wordt tentoongesteld op onze website en in onze etalages in onze kantoren in Melsele, Zwijndrecht, Sint-Niklaas en Bazel.

Financiële rapportering opbrengsteigendom interessant voor investeerders

Een duidelijke financiële rapportering helpt je om twijfelende investeerders over de streep te halen. De rapportering geeft de toekomstige koper namelijk een duidelijk beeld van de kosten en inkomsten, zodat hij meteen weet wat het pand hem kan opbrengen en of het een interessante investering is. En geen paniek als je geen financieel wonder bent, bij Immo Selekt helpen we je graag om een aantrekkelijke en heldere financiële rapportering op te stellen.

Je opbrengsteigendom in Beveren opsplitsen of als geheel verkopen

Heb jij een volledig appartementsgebouw in eigendom? Dan kan je kiezen om het gebouw in zijn geheel of de appartementen individueel te verkopen. De verkoop per appartement brengt gemiddeld genomen 5 à 20 procent meer op, maar beide opties hebben zo hun voor- en nadelen. Wat voor jou nu de interessantste optie is, hangt van een aantal factoren af.

  • Lopen de huurcontracten van je huurders nog een hele tijd door? Dan is het vaak slimmer om het opbrengsteigendom in zijn geheel te verkopen. Huuropbrengsten zijn namelijk nog enkele jaren gegarandeerd, wat het project des te interessanter maakt voor investeerders.
  • Om de appartementen succesvol apart te verkopen, is het belangrijk dat het gebouw in goede staat is. Zoniet, zullen veel geïnteresseerden terugkrabbelen als ze zien welke karweitjes nog moeten gebeuren.
  • De doorlooptijd van het verkoopproces is een pak langer als je de appartementen apart verkoopt dan wanneer je het gebouw in zijn geheel verkoopt. Bij elk appartement zal je namelijk alle stappen van het verkoopproces opnieuw moeten doorlopen. En omdat de kans klein is dat je voor ieder appartement op hetzelfde moment een koper vindt, zal het iets langer duren.

 

Tijdens een afspraak bespreken we alle pro’s en contra’s en bekijken we welke optie voor jou het interessantst is.

 

Wat gebeurt er met de huurder bij de verkoop van je opbrengsteigendom?

De nieuwe eigenaar kan de huidige huurders niet zo maar op straat zetten. Hij is verplicht om lopende huurcontracten onder dezelfde voorwaarden over te nemen en moet zich aan dezelfde opzegvoorwaarden houden. Heb je er trouwens al eens aan gedacht om bij je huurders te checken of zij de woning van je willen kopen? Als ze dan ‘ja’ zeggen heb je snel en gemakkelijk al een nieuwe koper gevonden. Geen advertenties en bezichtigingen meer nodig, wat je heel wat tijd en geld bespaart.

 

Benieuwd naar wat Immo Selekt voor jouw verkoop kan betekenen? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Wij komen zo snel mogelijk bij je terug om een afspraak in te plannen.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.